Koszyk jest pusty
Przepis na karmelowe latte z brązowym cukrem
Składniki
- 1 łyżeczka brązowego cukru,
- 1/4 filiżanki tzw. "half-and-half" (50% mleka, 50% śmietany),
- 1 łyżka lodów karmelowych,
- 3/4 świeżo zaparzonej kawy (polecamy naszą Forte Caffe)
Sposób przygotowania
Dodaj cukier do "half-and-half" i wymieszaj do momentu, w którym cukier rozpuści się w całości. Następnie za pomocą spieniacza, spień "half-and-half" z rozpuszczonym cukrem. Wlej kawę do filiżanki i dodaj łyżkę lodów karmelowych i wymieszaj do otrzymania jednolitej konsystencji. Do kawy z lodami wlej spienione "half-and-half" i gotowe. Smacznego ;)
Chcesz otrzymywać na e-mail ciekawe przepisy i artykuły na temat kawy? Zapisz się