Koszyk jest pusty
Przepis na kawę po hiszpańsku
Składniki
- 1/4 filiżanki chudej śmietanki,
- 2 kostki czekolady, połamane na mniejsze kawałki,
- 1 filiżanka świeżo zaparzonej kawy (do tego napoju polecamy Ricco Caffe - patrz poniżej),
- 2 łyżki brandy lub kawowego rumu (ewentualnie likieru migdałowego),
Sposób przygotowania
Na małym ogniu podgrzewaj śmietankę oraz czekoladę, ciągle mieszając aż do momentu, gdy mikstura przyjmie jednolitą, gładką konsystencję. Tak powstałą polewę czekoladową ostrożnie dodaj do kawy i ubij tak, aby na wierzchu powstała pianka. Przed wlaniem napoju do filiżanek, na ich dno dodaj brandy (lub rum albo likier).
Chcesz otrzymywać na e-mail ciekawe przepisy i artykuły na temat kawy? Zapisz się